ketuapegawai

 

Kalendar Aktiviti

13 September 2017, Pulau Serai, Pekan, Pahang, Telah berlangsung Mesyuarat Pelarasan Penubuhan Tadika Tahfiz Negeri Pahang yang dipengerusikan oleh YH Dato' Sri Wan Abdul Wahid Bin Wan Hassan.

Tadika Tahfiz ini merupakan projek kerjasama antara Yayasan Istana Abdul Aziz dan Yayasan Pahang di bawah operasi Maahad Tahfiz Negeri Pahang.

Turut hadir 10 agensi kerajaan terdiri daripada Ketua Balai Polis Daerah Pekan, Ketua Balai Bomba Daerah Pekan, Pegawai dari Majlis Daerah Pekan, Pegawai Kesihatan Daerah Pekan, Pegawai Jabatan Kerja Raya (JKR), Pegawai Pendidikan Negeri Pahang dan lain-lain.

#tadikatahfiznegeripahang #mtnp #tahfizpahang #memartabatkanAlquran MGT 3203

Telah berlangsung program berjadual bersama Dato Dr Danial Zainal Abidin dengan tajuk "Menjadi Termostat bukan Termometer".

Objektif program ini bertujuan menyedarkan pelajar tahfiz akan peranan mereka yang bukan sahaja mengambil tahu dan menceritakan isu dan masalah yang dihadapi masyarakat, tetapi juga berupaya menjadi agen kepada perubahan.

#mtnp #tahfizpahang #memartabatkanAlquran

 

MGT 3145

 

Telah berlangsung perkongsian bersama Tuan Haji Abdullah Harun, Pegawai Kanan Bank Antarabangsa IMF kepada pelajar-pelajar MTNP, turut hadir adalah

Pengurus Besar Yayasan Pahang, YH Dato' Haji Mahmud bin Mohd Nawawi dan Ketua Pegawai Eksekutif MTNP, YH Dato' Dr. Haji Zulkifle bin Haji Ali Al-Hafiz.

Beliau merupakan pakar kewangan islam dan orang yang bertanggungjawab mewujudkan Islamic Finance di bank-bank negara islam di seluruh dunia.

Perkongsian beliau bermula dari zaman persekolahan seterusnya pengalaman kerjayanya sehingga menjadi insan hebat kini. Semoga perkongsian ini dimanfaatkan

sepenuhnya oleh pelajar-pelajar MTNP bagi pembakar semangat dan membuka minda pelajar apabila berhadapan dengan dunia luar setelah tamat pengajian di MTNP kelak.

#mtnp #tahfizpahang #memartabatkanAlquran

 

DSC 1218

 

Alhamdulillah.. telah berlangsung program berjadual bersama Mentor Kurikulum Dirayah MTNP, Dr. Danial Zainal Abidin , penulis buku Al-Quran Saintifik yang diguna pakai sebagai modul oleh pelajar-pelajar di MTNP ini.

kata beliau.. " jadilah pelajar yang bukan hanya menghafal, malah jadilah pelajar yang menghafal dan memahami isi Al-Quran yang dibaca ".

Semoga Al-Quran yg mereka hafal, memberikan impak keimanan yg tinggi kesan dari mengaitkan Al-Quran dan Sains secara logik.

Pengumuman

 

Pelaksanaan Sistem Kepuasan Pelajar

Penggunaan sistem kepuasan pelajar dilakasanakan bagi mendapatkan tahap kepuasan ('rating') bagi perkhidmatan yang disediakan di asrama. Antara perkhidmatan yang dinilai adalah perkhidamatan dewan makan dan juga kebersihan di asarama. Setiap rating yang dinilai akan dimaklumkan bagi tindakan pihak pentadbiran dalam memantapkan perkhidmatan yang terbaik. 

 

Pelaksanaan Sistem eAduan

Penggunaan sistem eaduan akan dilaksanakan untuk sebarang aduan/cadangan kepada pengguna samaada kakitangan,pelajar dan ibubapa. Sebarang aduan/cadangan hendaklah dikemukakan menggunakan sistem eaduan yang boleh diakses di laman utama atau klik disini

  

Borang Kaji Selidik Tahap Pengetahuan ICT

Kaji selidik sedang dijalankan untuk menilai dan mendapatkan analisan berkaitan tahap pengetahuan ICT di kalangan para pelajar dan kakitangan MTNP. Sehubungan dengan itu, diharapkan kerjasama semua warga MTNP untuk mengisi borang kaji selidik secara atas talian :

std Borang Kaji Selidik Tahap Pengetahuan ICT - Pelajar

 stf Borang Kaji Selidik Tahap Pengetahuan ICT - Kakitangan

 

 

 

 

 

BULETIN MTNP

PAUTAN ICT MTNP

staff       parents       daftar       semakan
Akademik 
Portal
       eWaris 
Portal
      Staf
Portal
     

Semakan
Permohonan

Email       galeri       Alumni       aduan
 Webmail        Galeri       Alumni       eAduan

AWAN TAG

Waktu Solat

Maklumat Pengunjung

4.png4.png3.png9.png6.png8.png
Today255
Yesterday382
This week2576
This month8219
Total443968

Ahad, 24 September 2017 16:22

Temui Kami Di Sosial Media

fb2    youtube2    1417085629 Instagram-128    rss2

Galeri Gambar

Hiperangkai

jata   yp   kptm   Logo JAKIM

TOP